Böcker

Beställning

görs enklast genom att fylla i beställningsformuläret. Då får du boken direkt från förlaget och kan välja om du vill att den ska signeras. Om du föredrar att beställa på annat sätt rekommenderar jag Bokus som internetbokhandel, men böckerna finns åter hos Adlibris fr o m 220614. Det går också bra att beställa i en fysisk bokhandel.

De som återvände

De som återvände

Lars Johan Eriksson återvänder till Sverige i juli 1892 efter att ha tillbringat ett ohyggligt år i Brasilien med sin familj. Han återvänder med tre av sina barn, Reinhold 12, Ester 10 och Josef 8 år. Med två tomma händer måste han börja om från början för att ge sina barn ett hem och framför allt trygghet. Med hjälp av vänner från förr lyckas han långsamt skapa en tillvaro. Barnen växer upp och får sina egna liv och Lars Johan startar på nytt med Anna.

Vi får följa familjemedlemmarnas livsöden mellan 1892-1965 på två kontinenter, Sverige och Amerika.

Boken är en fristående fortsättning av Från Rörstrand till Rio.

Provläs gärna några sidor i bifogade länk: https://www.provlas.se/de-sm-atervande/

Boken finns också att beställa hos t ex Bokus eller vanliga bokhandlare

.

De som återvände - Anita Hammarstedt

Finns även som E-bok

Från rörstrand till rio

Från Rörstrand till Rio

Porslinsarbetaren som emigrerade

Vi voro ju 9 i familjen, när vi reste bort. Så skrev Lars Johan Eriksson under familjebilden som togs strax innan han emigrerade till Brasilien 1891. Så gjorde även 10 000-tals svenskar under slutet av 1800-talet. Lars Johan skrev dagboksanteckningar som finns bevarade.

Innan de gav sig iväg arbetade han som porslinsarbetare på Rörstrands porslinsfabrik i tio år. En fabrik som expanderade lavinartat under senare delen av 1800-talet. Arbetsförhållandena var hårda, lokalerna dåliga och sjukdomarna många. Arbetare över hela landet började gå samman i fackföreningar och Rörstrands Arbetareförbund bildades. Det sågs inte med blida ögon av företagsledningen.

I tidningarna kunde man läsa om hur förmånligt det var att emigrera till Brasilien.  Agenter lovade dem fri resa, fritt uppehälle under resan och ett rikt liv vid framkomsten. I april 1891 lämnade Lars Johan och familjen Sverige tillsammans med flera av sina arbetskamrater. När de kom fram insåg de att sanningen var en annan. Men historien tar sin början i Västervåla 1880….

Lars Johan Eriksson var författarens mammas kusins farfar. Boken kan beställas direkt från mig.

Boken finns också att beställa hos t ex Bokus eller vanliga bokhandlare.

Från Rörstrand till Rio - Anita Hammarstedt

Finns som E-bok

Anita_Hammarstedt_Tillfälligheter_framsidanTillfälligheter

Genom hela livet inträffar möten och tillfällen att göra olika val. Efteråt kan man ibland undra vad som hänt om man hade valt det andra alternativet.

Barbro och Eva-Marie är bästa vänner sedan första klass. Deras vänskap är en stark tråd genom hela romanen. Barbro lever i en lycklig familj tills olyckan drabbar dem.

Eva-Maries mamma är död och hon bor ensam med sin pappa. Ibland kör pappa taxi på nätterna och då sover hon över hos moster och morbror.

Per är skolkamrat med Barbro några år innan han flyttar till Katrineholm. När han återvänder till Stockholm efter några år träffas de ett kort ögonblick. Något uppstår mellan de båda, men Per tvingas in i ett olyckligt äktenskap med Lena.

Tillfälligheter är en roman som tilldrar sig under åren 1949-1996. Vi följer dessa tre personers liv mot bakgrund av de stora tidshändelserna. Deras vägar korsas då och då. Allt kunde ha varit annorlunda om bara…

Boken kan beställas direkt från mig.
Boken kan också beställas hos t ex Bokus och vanliga bokhandlare.
www.provlas.se/tillfalligheter
Tillfälligheter - Anita Hammarstedt
Finns även som E-bok

Fyra generationer kvinnor Författare Anita HammarstedtFyra generationer kvinnor

Christina, Emilia, Olga och Sigrid är fyra generationer kvinnor. Vi vår följa dem genom den otroliga utvecklingen under de 150 år från tidigt 1800-tal som boken omspänner med järnvägens tillkomst, industrialiseringen och två stora världskrig. Bokens fyra kvinnor hade flera saker gemensamt. De var starka, klarade sig och sina familjer genom motgångarna i livet och gav aldrig upp. De hade också nära familjeband och skötte hem och barn, samtidigt som flera visade sig vara duktiga entreprenörer. Fyra generationer kvinnor utspelar sig framför allt i de sörmländska samhällena Malmköping och Valla, men också i det snabbt växande Stockholm. Södermanlands regemente hade övningsplats i Malmköping och det gav upphov till korta möten med de fattiga flickorna i köpingen. Christina födde sex oäkta barn. Att tjäna som piga tills man gifte sig var det vanliga, så blev det för hennes dotter Emilia och dotterdotter Olga. Sigrid, yngst av de fyra, fick flytta med sin familj till Stockholm när skräddaryrket förändrades. Fyra generationer kvinnor är en bred skildring av en epok. Om inte Christina funnits hade det aldrig blivit någon bok. Hon var min farmors mormors mor.

http://www.provlas.se/fyra-generationer-kvinnor/

Boken finna att beställa direkt från mig. (Då ingår även en broschyr med foton på verklighetens kvinnor)

Boken kan också beställas hos t ex Bokus eller vanliga bokhandlare.

Fyra generationer kvinnor - Anita Hammarstedt

Finns även som E-bok

Anita Hammarstedt Mitt liv framsidaMitt liv

En självbiografi där jag berättar om mitt liv från födseln till den dag jag gick i pension. När jag gick i pension började min pappa bli dement, jag insåg att snart fanns det ingen att fråga om saker som hänt förr i tiden. Jag beslutade mig för att skriva ner min historia mest för barn och barnbarn. Jag skrev nästan oavbrutet i fyra månader. Kontaktade sedan Göran Fagerström på Bokverket som hjälpte mig med manusbearbetning och formgivning. Vi lade också in en hel del bilder i boken. Bilden på framsidan har jag själv tagit i blomsterparken Keukenhof utanför Amsterdam. Boken lät jag trycka upp och delade ut till släkt och vänner. Den blev mycket uppskattad och har blivit efterfrågad även från andra håll. Mycket beroende på att många känner igen sig från sin egen uppväxt. Parallellt har jag flikat in historiska händelser från den tiden. Finns som talbok, inläst av Elisabet Lindberg, kan lånas på bibliotek.

Boken kan beställas direkt från mig.
Boken kan också beställas hos t ex Bokus och vanliga bokhandlare.
Mitt liv - Anita Hammarstedt
Finns även som E-bok.
What do you want to do ?

New mail